Enel Ps

SISTEMI ZA OTKRIVANJE POŽARA

Prilikom izgradnje bilo kog objekta, bezbednost mora biti na prvom mestu. U prošlosti  ljudska svest o zaštiti prostora nije bila dovoljno razvijena, a i sistemi za rano otkrivanje požara i provala nisu postojali. U današnje vreme kada su nam napredne tehnologije na dohvat ruke to je nedopustivo.

Važnost sistema za otkrivanje požara

Objekti kao što su data centri , server sobe, kancelarije gde se oslobađa velika količina toplote usled rada uređaja kao što su upsevi, baterije i druga oprema, moraju biti opremljeni protivpožarnim sistemima. Statistika koju vode neke evropske zemlje kaže da broj požara koji nastaju usled električnih kvarova prelazi 20 % i da je čak u porastu. Zakon o zaštiti objekata od požara zahteva određene mere prilikom izgradnje svakog objekta i iskustvo pri izgradnji sistema za otkrivanje požara su imperativ. ENEL PS ima stručni i iskusni tim koji vam projektuje i daje najbolja rešenja, imajući u vidu sve faktore prostora u kom se vrši izgradnja. Upozorenje i reagovanje na vreme su od presudnog značaja kada su požari u pitanju. Zato ENEL PS projektuje senzore za ranu detekciju dima i time obezbeđuje vaše objekte ali i vaše živote.

Kako rade alarmni sistemi?

Alarmni sistemi mogu nezavisno da se koriste za otkrivanje požara, provala, kontrole pristupa, video nadzor i analitiku, a može i kombinovano u jednom sistemu čime se obezbeđuje celokupna bezbednost radnog mesta. Alarmni sistemi se sastoje od centralne i periferne jedinice koje su povezane. Senzori šalju informacije o promenama, što za posledicu ima aktivaciju alarma i slanja informacija. Noviji alarmni sistemi šalju poruku, obaveštavajući o aktuelnoj detekciji. Kako postoje različite vrste senzora, ključnu ulogu imaju stručna lica, koja će na osnovu potreba objekta, ugraditi pravu kombinaciju senzora. Još jedan razlog da se obratite proverenom timu, kao što je ENEL PS.

Vrste detektora plamena

Instalacija protivpožanog sistema zahteva temeljno poznavanje data centra kao i rizičnih elementa koji mogu dovesti objekat u opasnost. U zavisnosti od uslova koje vaš objekat zahteva, birate odgovarajuće sigurnosne siteme. Za detekciju plamena postoje:

– Ultraljubičasti detektori plamena

– Infracrveni detektori plamena

– Kombinovani (ultraljubičasti / infracrveni) detektori plamena

Pored ovih sistema za detekciju požara, postoje i mnogi drugi. Biće ih još više jer se tehnologija i sistemi za detekciju požara ekstremno brzo razvijaju.

Ako niste sigurni koji tip detektora vam je potreban, posavetujte se sa profesionalcima. Mi u firmi ENEL PS imamo dugogodišnje iskustvo u tome da na osnovu vaših potreba i rizika od požara, procenimo koje je najbolje rešenje za protivpožarnu zaštitu.

Šteta koju se možete pretrpeti biće nemerivo veća od iznosa koji biste potrošili za investiranje u dobre sigurnosne sisteme. Poslovni objekti zahtevaju visok stepen bezbednosti. ENEL PS se zalaže za što veću produktivnost tehnoloških sistema koji čine da se osećate bezbedno u bilo kom prostoru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *