Enel Ps

NetShelter SV – univerzalni rek

IT rekovi su esencijalni za data centre visoke energetske gustine i mrežne aplikacije. Oni obezbeđuju sigurno i nezavisno okruženje za skladištenje IT opreme, prilikom dizajniranja data centra. 

Odlikuju se velikom statičkom nosivošću, što omogućava instalaciju najnovije generacije servera i distributivne opreme. 

Rekovi su maksimalno fleksibilni i omogućavaju dodavanje proširive opreme. Zato se mogu dodati police, horizontalni i vertikalni kablovski razvod, patch paneli, sistemi za poboljšanje hlađenja, blanking paneli, krovni nosači kablova i drugo. 

Šta je NetShelter SV – univerzalni rek? 

 

NetShelter SV – univerzalni rek dizajniran je za postavljanje niske do srednje gustine servera i mrežne opreme u različitim IT okruženjima. 

Ovaj IT rek ima osnovne funkcionalnosti, koje odgovaraju zahtevima montaže IT opreme. Posebno je prilagođen za upotrebu u kancelarijama ili drugim prostorijama, koje nisu isključivo namenjene ICT opremi. 

Služi za organizaciju, montažu i zaštitu IT opreme u data centrima, server sobama i drugim prostorijama. 

Karakteristike univerzalnog reka 

 

NetShelter SV – univerzalni rek omogućava prilagođavanje i konfiguraciju prema potrebama korisnika. 

Jedna od najbitnijih karakteristika NetShelter SV – univerzalnog reka jeste akustični prostor u zatvorenom kabinetu. To omogućava smeštaj IT opreme u prostorima gde je bitno smanjiti buku i stvoriti tiše radno okruženje. 

Posebno je korisno za kancelarije, gde morate postaviti servere ili mrežnu opremu, a istovremeno želite da izbegnete smetnje. 

Ova vrsta IT reka napravljena je od čeličnog okvira i pruža sigurnu i organizovanu montažu IT opreme.  

Sastoji se od bočnih panela, vrata i polica, koje omogućavaju jednostavan pristup i upravljanje opremom u unutrašnjosti reka.  

Ovaj rek podržava montažu različitih uređaja, kao što su serveri, prekidači, UPS sistemi i drugi. Takođe, omogućava organizaciju kablova i hlađene opreme. 

Poseduje fleksibilne okvire za montažu prozračnih panela, čime se optimizuje protok vazduha i smanjuje zagrevanje opreme.  

Uz njega, dolaze alati i pribor koji olakšavaju montažu i prilagođavanje opreme. Mogu se uključiti dodaci, poput polica, kablova za upravljanje, odvojivih zadnjih vrata i panela. Takva prilagodljivost je odličan način da se rek prilagodi specifičnim potrebama i zahtevima. 

Zbog jednostavnog dizajna univerzalnog reka, olakšano je održavanje sistema i pristupanje opremi. Osim toga, postoji opcija brzog uklanjanja i zamene komponenti, bez prekida rada drugih uređaja. 

Doprinosi organizacijama obezbeđivanje optimalnih uslova rada opreme, što omogućava kontinuirano i kvalitetno poslovanje. 

Upravljanje kablovskim sistemom 

 

NetShelter SV omogućava upravljanje mrežnim kablovima i implementaciju kablovskog sistema. Vertikalno kabliranje i upravljanje kablovima omogućavaju efikasniju organizaciju, jer sprečavaju zapetljavanje i preplitanje kablova.  

Ovim se olakšava održavanje kablova, ali i snalaženje sa njima, posebno u situacijama kada ih je mnogo. 

Univerzalni rek pruža, ne samo implementaciju, već i zaštitu IT opreme, uz napredne funkcije. Omogućava jednostavno upravljanje snagom, hlađenjem, kablovima i sigurnošću.  

Popularnost ovog reka za organizaciju i upravljanje opremom u različitim IT okruženjima proističe iz njegove modularne konstrukcije, prilagodljivosti i jednostavnosti korišćenja. 

NetShelter SV je fleksibilan izbor za organizacije koje žele da postave IT opremu u svoje kancelarije ili druge prostorije. Pritom, pruža akustično, izolovano okruženje i jednostavnu montažu. 

Inženjerska kompanija „Enel Ps” usmerena je na pružanje kompleksnih rešenja, koja su prilagođena potrebama korisnika. Na taj način, korisnici su u prilici da se usredsrede na svoje primarno poslovanje, ostavljajući inženjerski deo posla u sigurnim rukama. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *