Enel Ps

Veštačka inteligencija je naš sledeći korak

servis UPS uređaja

Veštačka inteligencija je definitivno ključni pokretač napretka u 21.veku. Njena primena u korisničkoj podršci je sledeći važan iskorak u unapređenju operativne efikasnosti, kvaliteta usluge, profitabilnosti kao i sveopštem iskustvu klijenata kompanije ENEL PS.

Poslednjih godina, veštačka inteligencija naglo evoluira u različitim industrijama. Tako i sektor Data centara nije izuzetak. Postojeća potreba za optimalnim hlađenjem naročito usled globalnog porasta spoljašnje temperature, potreba za smanjenjem potrošnje energije, troškova i emisije štetnih gasova  neumoljivo vodi ka rešenjima koje veštačka inteligencija nudi. Implementacijom AI sistema za naprednije hlađenje fizičke infrastrukture, dolazimo do smanjenja troškova i poboljšanja energetske efikasnosti. Primer je Google’s AI koja smanjuje troškove hlađenja za 40%. Veštačka inteligencija nastoji da smanji svaku neefikasnost IT infrastrukture. Prediktivna analitika omogućava pravilnu distribuciju uređaja u Data centru u skladu sa proizvodnjom/potrošnjom energije. AI algoritmi mogu da predvide problem pre nego što se desi produžavajući na taj način životni vek uređaja i smanjujući trošak zamene rezervnih delova. Rezultat je smanjenje operativnih troškova, unapređenje PUE faktora i donošenje boljih odluka na osnovu velikog broja sakupljenih preciznih podataka.

Da bi se u praksi primenile napredne mere sigurnosti pri integraciji AI u upravljanju Data Centrima, ENEL PS testira sledeći pristup: Napredna Enkripcija, VPN i Sigurni Protokoli, Dvofaktorska Autentifikacija i Upravljanje Pristupom, Saradnja sa Ekspertima za Sajber Bezbednost, Implementacija cyber security rešenja, AI za Detekciju Pretnji, Obuka Zaposlenih i Klijenata, Izolacija Mreže.

Korak dalje – servis UPS uređaja

UPS uređaji godinama unazad igraju veliku ulogu u zaštiti potrošača od nestanka električne energije. Međutim, često im nedostaje da predvide i spreče neželjene događaje. Tu veštačka inteligencija stupa na snagu dobijajući veoma važnu ulogu.

Zahvaljujući simbiozi AI i UPS sistema, kompanije imaju ogromnu korist od monitoringa u realnom vremenu, analize potrošnje energije i performansi sistema. Ovo omogućava ranu detekciju problema omogućavajući proaktivne mere koje imaju za cilj prevenciju neželjenih događaja.

UPS industrija se nezadrživo transformiše zahvaljujući ogromnim mogućnostima veštačke inteligencije. Što ranije prigrle ove promene, kompanije postaju još pouzdanije i efikasnije.

Primena AI u ENEL PS predstavlja stratešku investiciju koja će omogućiti kompaniji da ostane lider u pružanju usluga data centara, da optimizuje operacije, smanji troškove i poboljša kvalitet servisa koji pruža svojim klijentima.

Kako tehnologije nastavljaju sa razvojem, možemo očekivati još drastičniji napredak na ovom polju kao i da će date promene sigurno uticati na reorganizaciju operativnog poslovanja većine kompanija pa tako i naše.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *