Enel Ps

Punjači za elektro vozila – rešenje na dohvat ruke

Električni automobili koji za pogon koriste električnu energiju su budućnost kada govorimo o ekološki održivim rešenjima. Očuvanje životne sredine je briga i obaveza svih nas, zato električni automobili postaju sve popularniji i sve češće rešenje, kako i svest o pojedinačnoj odgovornosti svih nas raste.

Elektro vozila su umnogome efikasnije rešenje u odnosu na obična vozila, jer pored toga što predstavljaju izuzetan ekološki izbor, ona štede i energiju i novac. Obična vozila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem potroše znato veću količinu energije od vozila koja za pogon koriste električnu energiju. Pritom, ni finansijski aspekt nije zanemarljiv, a naročito u situaciji kada cene goriva rapidno rastu i kada je ceo svet zahvaćen krizom kada je reč o gorivu. Kućni punjač za vaše električno vozilo je u tom slučaju dvostruko efikasno rešenje – uvek vam je dostupan izvor napajanja za vaš automobil, koji je uz to i finansijski isplativo rešenje na duže staze. 

Zato vam predstavljamo nova, efikasna i isplativa rešenja kako biste predupredili gubitke, birali ekološki održivu opciju vožnje bez brige o praktičnim pitanjima i bili potpuno zadovoljni ukoliko odlučite da pređete na ekološki bezbednije vozilo – električni automobil. ENEL PS vam nudi veliki izbor punjača za električna vozila shodno vašim potrebama i mogućnostima.

Punjači za električna vozila

U ponudi imamo četiri vrste punjača u skladu sa potrebama kupca, bilo da tražite punjač za svoje vozilo koji bi bio u privatnom vlasništvu, ili ste u potrazi za kvalitetnim i efikasnim punjačima koji bi bili montirani na raznim lokacijama, tada su vam potrebni javni punjači. ENEL PS ponuda punjača:

Privatni / kućni EV punjači: Ukoliko ste vlasnik električnog vozila, onda je punjač u vašem vlasništvu vrlo praktično rešenje. Uz privatni punjač nećete morati da brinete o punjenju svog automobila budući da možete napuniti svoje vozilo električnom energijom kod kuće.  Kućni punjači vam štede vreme i novac, jer nećete morati da tražite stanice za punjenje i trošiti novac iznova i iznova, već ćete imati stanicu kod svoje kuće. Jednostavno priključite vozilo na punjač, ostavite vozilo da se puni preko noći i ujutru je spreman za vožnju.

AC javni punjač: Osnovna namena ovog punjača je sporo punjenje za vozila u dugom mirovanju od 3h do preko 10h. Brzina punjenja je uslovljena snagom ispravljača u vozilu od 3kW do 10kW. AC javni punjač se može montirati na raznim lokacijama – hoteli, javna parkirališta, stambene zone, poslovni centri, tržni centri, sopstvene flote vozila.

DC javni punjači: Ova vrsta punjača za električna vozila je znatno efikasnija jer joj je osnovna namena brzo punjenje vozila u kratkom mirovanju od 15 minuta do 60 minuta. Brzina punjenja je uslovljena snagom samog ispravljača od 20kW do 50kW. DC javni punjači su pogodni za benzinske pumpe, tržne centre, supermarkete, taxi udruženja, rent-a car udrženja, aerodrom parkirališta, autoput.

Ultra brzi DC punjač: Kako sam naziv implicira, ova vrsta punjača vam obezbeđuje punjenje vozila u veoma kratkom vremenskom roku. Najpogodnije je rešenje za benzinske pumpe i autoput, gde je najveća cirkulacija vozila. Ultra brzi punjači su odlično rešenje ne samo za vlasnike električnih automobila u Srbiji, već i za prolaznike, odnosno ljude koji električnim vozilom prolaze kroz Srbiju, jer im omogućava da brzo i efikasno dopune energiju svom vozilu i ubrzo nastave svoje putovanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *