Enel Ps

Odbranite svoj objekat od provala

Ukoliko niste sigurni u nekom prostoru i želite da ga osigurate od nelegalnih upada, to više nije razlog za brigu. Danas postoje brojni sistemi, koji će vam pomoći da vaš objekat učinite potpuno bezbednim. Osim toga, i vi ćete se osećati smirenije i bolje, kada znate da je objekat zaštićen na bilo koji način.

Mnogi ljudi se, pre svih sigurnosnih sistema, odlučuju za sistem za otkrivanje provala. Ovaj sistem im uliva veliku dozu sigurnosti, te se osećaju bezbednije. Predstavlja softverski sistem, koji skenira mrežu, nadgledajući i otkrivajući sumnjive aktivnosti. Ukoliko sistem otkrije neko netipično ponašanje oko objekta ili u njemu, automatski daje upozorenje.

Upozorenje se šalje administratoru, koji je zadužen za praćenje aktivnosti ili centralnom sistemu za upravljanje bezbednosnim informacijama i događajima. Taj sistem koristi posebne tehnike za proveravanje aktivnosti. Na osnovu toga, prepoznaje aktivnosti i pokazuje da li se radi o pravoj ili lažnoj uzbuni.

Nekada se može desiti da se, u okviru sistema za otkrivanje provala, aktiviraju lažni alarmi. Da se to ne bi dešavalo, potrebno je voditi računa o pravilnoj instalaciji ovih sistema.

Tipovi sistema za otkrivanje provala

Sistemi za detekciju i prevenciju provala u mrežu instaliraju se unutar mreže i nadgledaju aktivnosti sa svih uređaja. Prate aktivnosti i u odlaznom i u dolaznom mrežnom saobraćaju. Ukoliko dođe do provale ili se primeti sumnjiva aktivnost, upozorenje se odmah šalje administratoru.

Sistemi za otkrivanje provala domaćina prave snimak postojećih sistemskih datoteka, upoređujući ga sa prethodnim snimkom. Ako su neke datoteke iz sistema izmenjene ili izbrisane, administratoru se šalje upozorenje.

Sistem za otkrivanje provala zasnovan na mrežnom protokolu kontroliše i tumači protokol između korisnika uređaja i servera. Obezbeđuje sistem, praćenjem mrežnog protokola između servera i povezanog korisnika.

Sistem za otkrivanje provala zasnovan na aplikacijskom protokolu je smešten unutar grupe servera. Identifikuje provale, tako što prati i tumači komunikacije na protokolima, specifičnim za aplikaciju.

Hibridni sistem za detekciju provala uključuje dva ili više sistema. U okviru njega se sistemski podaci kombinuju sa mrežnim, kako bi se dobio celokupan pogled na mrežu. Pošto kombinuje više sistema za otkrivanje provala, on je efikasniji od ostalih.

Koji su metodi za detekciju provala?

Postoji metod detekcije zasnovan na potpisu, koji otkriva provale na osnovu posebnih akcija u mrežnom saobraćaju. Otkriva napade na osnovu već postojeće, sumnjive aktivnosti. Otkrivene aktivnosti se prepoznaju kao potpisi. Ovaj metod je koristan, jer prepoznaje napade koji postoje u sistemu, ali ne otkriva nove, za koje ne postoje obrasci.

Drugi metod detekcije je zasnovan na anomalijama. Predstavlja dostignuće novije tehnologije u sistemima za otkrivanje provala.

On otkriva nove, nepoznate aktivnosti u mreži. Nove aktivnosti poredi sa kreiranim pouzdanim modelom normalnog ponašanja. Ako aktivnosti u bilo čemu odstupaju od ovog modela, proglašavaju se sumnjivim i šalju se na upozorenje administratoru. U poređenju sa metodom zasnovanim na potpisu, ovaj metod je pouzdaniji, jer može otkriti nove napade.

Moderni poslovni i privatni objekti zahtevaju visok nivo bezbednosti. Oni su umreženi, tako da moraju imati obezbeđenu pouzdanu razmenu informacija i podataka. Tehnologija sistema za okrivanje provala prilagođava se vašim potrebama.

Enel Ps radi na što većoj produktivnosti tehnoloških sistema, koji čine da se osećate bezbedno u bilo kojem prostoru. Ovim sistemima možete osigurati objekat i kada tradicionalni sistemi u tome ne uspevaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *